ua en ru

Україна і Туреччина мають намір збільшити товарообіг до 10 млрд доларів

Україна і Туреччина мають намір збільшити товарообіг до 10 млрд доларів Фото: Реджеп Ердоган і Петро Порошенко (president.gov.ua)

Сьогодні делегації ретельно обговорили взаємодія в торговельно-економічній та інвестиційній сферах

Україна і Туреччина мають намір збільшити товарообіг між країнами до 10 млрд доларів. Про це сьогодні в ході спільної заяви з президентом України Петром Порошенко заявив президент Турецької Республіки Реджеп Ердоган, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні, беручи до уваги останні події, прийняли рішення як можна швидше вивести наш товарообіг на рівень 10 млрд доларів", - сказав Ердоган.

У свою чергу Порошенко додав, що сьогодні делегації Туреччини та України ретельно обговорили взаємодія в торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

"Тільки за шість місяців поточного року товарообіг між Україною і Туреччиною зріс майже на 20%. Значно підвищився рівень турецьких інвестицій в економіку України. Туреччина увійшла в топ-5 торговельних партнерів України в топ-10 іноземних інвесторів в Україні", - заявив Порошенко.

Президент України зазначив, що довгоочікуване двосторонню угоду про захист інвестицій і зміни, які були внесені в угоду про уникнення подвійного оподаткування нададуть додатковий поштовх двосторонній взаємодії.

Згідно з інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, в 2016 році Туреччина зайняла 4-е місце серед країн світу за обсягами українського експорту. Експорт товарів у Туреччину продовжує зростати. Так, за підсумками 7 місяців 2017 він склав 1,4 млрд доларів і збільшився на 18% порівняно з 7 місяцями 2016 року.

Нагадаємо, що сьогодні Україна і Туреччина підписали дев'ять міждержавних документів.