ua en ru

Україна за три роки залучила понад 6 млрд гривень інвестицій з допомогою "теплих кредитів"

Україна за три роки залучила понад 6 млрд гривень інвестицій з допомогою "теплих кредитів" Фото: Сергій Савчук (kmu.gov.ua)

За три роки "теплими кредитами" скористались майже 400 тис. сімей

Урядова програма "теплих кредитів" залучила понад 6 млрд гривень інвестицій у економіку країни. Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає "Урядовий портал".

Зазначено, що програмою за три роки скористались майже 400 тис. сімей

Як пояснив Савчук, "теплі кредити" стали інструментом не тільки допомоги населенню при впровадженні енергоефективних заходів, але і активізації економічних процесів в Україні.

"Завдяки зацікавленості населення до енергоефективності пожвавився ринок виробництва енергоефективного обладнання та матеріалів, а також ринок послуг з утеплення, встановлення вікон, заміни газових котлів на твердопаливні", - підкреслив Савчук.

За його словами, якщо в 2015 році було реалізовано 74 програми, то в 2016 році їх стало 109, а за неповний 2017 рік - 155 програм. Тобто за два роки кількість місцевих програм "теплих кредитів" зросла вдвічі, а обсяг їх фінансування - більше ніж 3 рази.

Також збільшилися обсяги відшкодування за "теплими кредитами" з місцевих бюджетів. Якщо в 2015 році ця сума становила 14 млн гривень, то у 2017 - у 4 рази більше, а саме - 57 млн гривень.

Нагадаємо, в кінці листопада Європейський банк реконструкції і розвитку в рамках програми "IQ Energy" додатково профінансує програму "теплих" кредитів в Україну на суму 18 млн євро.