ua en ru

Україна вимагає звільнення незаконно утримуваних кримських татар та політв'язнів в РФ

Україна вимагає звільнення незаконно утримуваних кримських татар та політв'язнів в РФ Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Сьогодні у Мінську відбулося засідання контактної групи

Україна вимагає звільнення незаконно утримуваних кримських татар та політв'язнів в Росії. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook за результатами засідання гуманітарної підгрупи контактної групи у Мінську.

Як повідомила Геращенко, представники ОРДЛО наполягають на тому, щоб у списки на звільнення були включені ті, хто не має жодного відношення до конфлікту на Донбасі.

"Зокрема, "беркутівці", що вбивали Героїв Небесної сотні на Майдані. Позиція всіх українських представників тут однозначна: мінська група - не лавочка по звільненню всіх вбивць і криміналітету, тому шантаж не пройде. Я виступила з наступною заявою: якщо ОРДЛО, контрольовані РФ, вимагають від Украіни звільнення 63 злочинців, не пов'язаних з інспірованим конфліктом на Донбасі, то ми вимагаємо негайного звільнення всіх незаконно утримуваних кримських татар(а їх вже більше 30)", - написала Геращенко.

Крім того, вона додала, що Україна вимагає негайного звільнення всіх політв'язнів в РФ.

"На крики ОРДЛО, що політв'язні - кримські татари не мають відношення до Мінських угод, у нас одна відповідь: вбивці-"беркутівці" теж не мають жодного відношення до мінських угод", - йдеться у повідомленні.

Мінськ. Гуманітарна група, де українську сторону також представляють В. Медведчук, експерти СБУ і обмудсмен Лутковська....

Опубліковано Iryna Gerashchenko 5 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники ОРДЛО визнали, що утримують в заручниках 69 осіб.