ua en ru

Україна вимагає від "Баварії" вибачень за банер проти Зозулі

Україна вимагає від "Баварії" вибачень за банер проти Зозулі Фото: банер на матчі "Баварії"

Консульство заступилося за футболіста

Генеральне консульство України в Німеччині буде вимагати від "Баварії" вибачень за банер з образами на адресу українського футболіста Романа Зозулі. Про це на своїй сторінці в Facebook написав консул Вадим Костюк.

Під час поєдинку Кубка Німеччини між "Баварією" і "Вольфсбургом" на трибунах мюнхенській "Альянц Арени" з'явився напис "Нацисти, забирайтеся з футболу. Зозуля, йди геть!".

Офіційні представники України відреагували на таку акцію досить швидко.

"Генеральне консульство України в Мюнхені засуджує прояви неповаги та безпідставних звинувачень з боку фанатів флагмана світового футболу, як на адресу українського гравця Романа Зозулі, так і в адресу всіх патріотів України, під час матчу Кубка Німеччини «Баварія» – «Вольфсбург». Ми адресуємо правління «Баварії» відповідний лист з вимогою реакції і вибачень від клубу. Особливо дивно сприймати такі дії на території Баварії, враховуючи історичні факти, які пов'язують цей регіон з зародженням і розвитком одного з найжахливіших нацистських режимів світу. Футбол – це не місце для проявів ксенофобії та нетерпимості", - написав Костюк.

Нагадаємо, на даний момент Зозуля ще не оголосив своє рішення щодо переходу в "Райо Вальєкано". Президент Ла Ліги заявив, що представники ультрас, які погрожували футболісту, будуть покарані.