ua en ru

Україна у поточному році експортувала понад 20 млн тонн зернових, - Держпродспоживслужба

Україна у поточному році експортувала понад 20 млн тонн зернових, - Держпродспоживслужба Фото: пшениця (pixabay.com)

У минулому році було експортовано 21,6 млн тонн зернових

Експорт зернових у поточному році перевищив 20 млн тонн. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"З початку поточного маркетингового року Україна експортувала понад 20 млн тонн зернових культур, зокрема, майже 11 млн тонн пшениці (у тому числі продовольчої - майже 6,1 млн тонн, фуражної - 4,9 млн тонн), ячменю -3,7 млн тонн, кукурудзи - 4,8 млн тонн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у минулому році було експортовано 21,6 млн тонн зернових (11 млн тонн пшениці, ячменю - 4,2 млн тонн, кукурудзи - 6,1 млн тонн).

Крім того, протягом поточного року було експортовано майже 3,1 млн тонн олійних культур, тоді як станом на аналогічну дату минулого року експорт олійних становив майже 2,1 млн тонн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні станом на 29 листопада 2017 року зібрано 59,9 млн тонн зернових і зернобобових культур. Урожайність при збиранні зерна з 14 млн гектар склала 42,6 ц/га. В тому числі зібрано 21,6 млн тонн кукурудзи при поточному показнику урожайності 53,6 ц/га. Найвища врожайність зернових зафіксована у Хмельницькій, Сумській та Вінницькій областях.