ua en ru

Україна прагне поглиблення політичного діалогу з Італією, - А.Гончарук

Заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Гончарук провів зустріч із надзвичайним і повноважним послом Італійської Республіки в Україні П‘єтро Джованні Доннічі, повідомляє прес-служба голови держави.

Під час зустрічі було обговорено низку актуальних питань українсько-італійського співробітництва, серед яких - поглиблення політичного діалогу, зокрема обмін візитами на найвищому рівні.

Йшлося також про активізацію економічної взаємодії в умовах подолання двома країнами наслідків глобальної фінансово-економічної кризи, пошук нових перспектив у культурно-гуманітарній сфері. Окремо було обговорено питання співпраці у зовнішньополітичній сфері.

Під час зустрічі А.Гончарук поінформував співбесідника про пріоритети країни на євроінтеграційному напрямі, визначені Президентом України. Окремий наголос було зроблено на важливості пошуку компромісів у переговорному процесі щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, включаючи положення про створення Зони вільної торгівлі.

Крім того, було наголошено на важливості ухвалення у рамках Чотирнадцятого саміту Україна - ЄС у листопаді 2010 р. Плану дій щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України.

У свою чергу посол П‘єтро Джованні Доннічі висловив підтримку євроінтеграційним прагненням України.