ua en ru

Україна стала одним із світових лідерів по смертності від брудного повітря

Україна стала одним із світових лідерів по смертності від брудного повітря Ілюстративне фото (pixabay.com-stevepb)

Боротьба з забрудненням клімату один з важливих пріоритетів для всього світу

Україна займає зараз одне з п'яти місць за кількістю смертей через забруднення повітря. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, за останні кілька років була розроблена важлива концепція низьковуглецевого розвитку. Як зазначив міністр, в цей документ інтегровано багато сфер, які покликані змінити майбутнє всього світу.

"Ми входимо в п'ятірку пріоритетів у всьому світі. Україна займає зараз одне з п'яти місць за кількістю смертей через забруднення повітря", - розповів міністр.

"У нашій тематиці Україна вже в десятці. А в перспективі, можливо, навіть трійка. Тільки в 2016 році в світі підписали кліматичну угоду, вже пройшло 2 роки. Все змінилося настільки сильно. У грудні минулого року на саміті, який був організований президентом Франції, відбулися великі зрушення. Світ змінюється. Україна дуже швидко підписала кліматичну угоду. Україна була третьою, хто ратифікував цю угоду. На останній зустрічі сторін учасників в Бонні, оцінювалася ефективність кліматичної політики країн світу, Україна зайняла 17 місце за 2017 рік. А в минулому році ми були більш ефективні, ніж весь Європейський союз. Далі ми прийняли нову концепцію кліматичної політики", - додав він.

Також Семерак зазначив, що боротьба з забрудненням клімату в світі на другому місці після боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 65% викидів парникових газів в Україні виробляє енергетичний сектор.