ua en ru

Україна і США підписали договір про співпрацю в сфері ядерної безпеки

Україна і США підписали договір про співпрацю в сфері ядерної безпеки Фото: прапори США та України (колаж РБК-Україна)

Договір дозволить продовжувати співпрацю з регулятором США за кількома напрямками

Україна і Сполучені Штати Америки (США) підписали договір про співпрацю в сфері ядерної безпеки. Про це повідомляє прес-служба Державної інспекції ядерного регулювання України.

"Сьогодні глава Держінспекції ядерного регулювання Борис Столярчук підписав Угоду про поновлення дії угоди між Держатомрегулювання та Комісією ядерного регулювання США по обміну технічною інформацією та співробітництву у сфері ядерної безпеки", - йдеться в повідомленні.

За словами Столярчука, це дозволить продовжувати співпрацю з американським регулятором за кількома напрямками.

"Обмін технічною інформацією між вітчизняним регулятором і Комісією ядерного регулювання США, що сприяє розвитку вітчизняної сфери ядерної безпеки. Сприяти цьому буде і співпраця в рамках спільних науково-технічних програм і проектів, організації навчання та обміну спеціалістами між Держатомрегулювання та американським регулятором", - резюмував Столярчук.

Відзначимо, вперше Домовленість про співпрацю між Держатомрегулювання та Комісією ядерного регулювання США було підписано 10 квітня 2006 році в місті Роквіль, штат Меріленд (США), поправка до неї підписана - 21 вересня 2011 році у Відні (Австрія).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай зміцнює свою кордон з КНДР, протяжність якої становить близько 1 400 тис. км. Повідомляється, що таким чином Китай готується до імовірної кризи в КНДР, в тому числі до можливого авиаудару США з території Північної Кореї.