ua en ru

Україна і США обговорили деталі спільного військового навчання "Сі Бриз-2017"

Україна і США обговорили деталі спільного військового навчання "Сі Бриз-2017" Фото: військові навчання "Сі Бриз-2016"

Зокрема окреслено полігони для виконання бойових вправ і злагодження сил

В Одесі завершилася початкова конференція з планування українсько-американського з запрошенням інших країн військового навчання "Сі Бриз - 2017". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначено, що в конференції, крім українських та американських військових моряків, узяли участь представники Грузії, Польщі, Азербайджану, Нідерландів, Румунії, Канади, Великої Британії, Болгарії, Молдови та Туреччини.

"За підсумками триденної роботи сформовано задум проведення майбутнього навчання, попередньо визначено склад компонентів і систему управління маневрами. Крім того, обговорено аспекти логістичного забезпечення і взаємодії з засобами масової інформації, окреслено полігони для виконання бойових вправ і злагодження сил", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що по поверненню до своїх країн військові моряки узгодять із національним керівництвом сплановані на початковій конференції позиції, що дасть змогу в ході подальших конференцій скласти детальний план українсько-американського навчання "Сі Бриз-2017".

Як передбачається, майбутнє міжнаціональне військове навчання поєднуватиме теоретичний і практичний курси процесу планування та проведення операції за стандартами НАТО, курс лідерства, курс із надання медичної допомоги у бойових умовах тощо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США планують поліпшити і розширити військову співпрацю з Україною.