ua en ru

Україна і США обговорили ядерну стратегію на тлі загроз Північної Кореї

Україна і США обговорили ядерну стратегію на тлі загроз Північної Кореї Фото: США й Україна (twitter.com/VGroysman)

Відповідні українсько-американські зустрічі є щорічними

Україна і Сполучені Штати Америки (США) обговорили ядерну стратегію на тлі загроз Північної Кореї (КНДР). Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту США.

"США і Україна провели засідання Робочої групи щодо нерозповсюдження в Києві, Україна, 24 жовтня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, такі українсько-американські зустрічі є щорічними для зміцнення двостороннього співробітництва щодо усунення загрози розповсюдження зброї масового знищення та засобів її доставки, сучасних звичайних озброєнь і чутливих технологій подвійного призначення.

Наголошується, що міжвідомчі експерти обох сторін зібралися для обговорення, як країни можуть найкращим чином співпрацювати для вирішення згаданих проблем.

"В світлі зростаючої загрози з боку програми КНДР по ядерних та балістичних ракетах на цій нараді особливу увагу було приділено сприянню ефективному і надійному здійснення стратегічних заходів контролю торгівлі і всіх відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН", - резюмували в Держдепі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Білого дому, що США продовжують спроби працювати з Російською Федерацією з питань, пов'язаним з Сирією і КНДР.