ua en ru

Україна повідомить ICAO про незаконне здійснення рейсів російських цивільних літаків до аеропорту "Сімферополь"

Україна повідомить ICAO про незаконне здійснення рейсів російських цивільних літаків до аеропорту "Сімферополь".

Україна повідомить ICAO про незаконне здійснення рейсів російських цивільних літаків до аеропорту "Сімферополь". Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"В період з 11 по 20 березня зафіксовано численні факти порушення низкою авіакомпаніями, які належать Російській Федерації, зокрема Ak Bars Aero, Aeroflot - Russian Airlines, Globus, Shar Ink Ltd, вимог Конвенції про міжнародну цивільну авіацію, Повітряного Кодексу України та інших нормативно-правових актів України, які регулюють використання повітряного простору України", - сказав Перебийніс.

Він наголосив на тому, літаки не мали права здійснювати польоти до офіційно закритого аеропорту "Сімферополь".

"Йдеться про рейсові літаки, які здійснюють рейси з російських міст, зокрема з Москви до Сімферополя. Оскільки аеропорт в Сімферополі офіційно закритий, Україна як держава, на території якої знаходиться аеропорт "Сімферополь", з огляду на ту ситуацію, яка склалася протягом останніх тижнів на території АР Крим, повідомила по відповідних каналах всі міжнародні структури, в тому числі Російську Федерацію про закриття цього аеропорту. Відповідно до правил ICAO жодна авіакомпанія в такому випадку не має права здійснювати посадки і вльоти з цього аеродрому", - підкреслив Перебийніс.

Він також нагадав, що за такі порушення передбачені відповідні санкції.

"За порушення є передбачені відповідні санкції. Тому ми зараз офіційно будемо інформувати цю міжнародну організацію про постійне майже щоденне порушення Російською Федерацією цієї заборони", - зазначив Перебийніс.