ua en ru

Україна і Швеція підписали угоду про співробітництво у сфері розвитку на 175 млн євро

Посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат і міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус підписали угоду між урядами країн про співробітництво у сфері розвитку на 175 млн євро, передає кореспондент РБК-Україна.

"У рамках цієї угоди буде надано українському уряду щорічно 25 млн євро протягом семи років. Головною метою цієї угоди є допомогти уряду втілювати реформи і продовжувати інтеграцію в ЄС", - пояснив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен.

Своєю чергою Президент України Петро Порошенко зазначив, що підписання даної угоди є продовженням сильної підтримки, яку Швеція раніше надавала Україні.

"Сьогодні, 11 березня, Всесвітній день пам'яті жертв терору, ми разом, щоб продемонструвати європейську солідарність з Україною у виснажливій боротьбі з тероризмом. Швеція є найбільш сильним адвокатом України... Швеція перша запропонувала "Східне партнерство", - зазначив Порошенко.

За його словами, ключовим питанням, яке обговорювалося, було місія ОБСЄ з моніторингу та верифікації припинення вогню. 15 представників Швеції беруть участь в місії. Швеція передає броньовані автомобілі для більшої ефективності місії.

"Окремо ми обговорювали миротворчу місію під егідою ООН. Я вдячний Швеції за тверду підтримку в цьому питанні. Ми домовилися про введення кількох гуманітарних конвоїв", - наголосив Президент України.

Нагадаємо, на початку березня спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ отримала 15 броньованих автомобілів від Євросоюзу, які були доставлені в Україну збройними силами Швеції повітрям.