ua en ru

Україна і Шрі-Ланка підписали договори про співпрацю у кримінальних справах

Україна і Шрі-Ланка підписали договори про співпрацю у кримінальних справах Фото: замгенпрокурора Шрі-Ланки Капіла Вайд’яратне

Це має стати поштовхом для подальшої взаємодії правоохоронних органів обох країн

Найближчим часом відбудеться підписання договорів між Україною та Шрі-Ланкою про міжнародне співробітництво у кримінальних справах. Про це йшлося на зустрічі заступника Генерального прокурора України Євгена Єніна з заступником Генерального прокурора Шрі-Ланки Капіла Вайд’яратне, повідомляє прес-служба ГПУ.

"У ході зустрічі сторони обговорили заплановане на найближчий час підписання договорів між двома державами про міжнародне співробітництво у кримінальних справах, що стане поштовхом для подальшої взаємодії правоохоронних органів обох країн", - йдеться в повідомленні.


Зазначено також, що учасники заходу акцентували увагу на окремих аспектах співпраці між Україною та Шрі-Ланкою з питань надання міжнародно-правової допомоги. Єнін запевнив гостей про вжиття всіх необхідних заходів для швидкого та якісного виконання запитів іноземної сторони.

Згодом у МЗС України повідомили про підписання міждержавних договорів про взаємну правову допомогу у кримінальних справах, про видачу правопорушників, а також про передачу засуджених.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 18 червня призначив надзвичайним і повноважним послом України в Шрі-Ланці посла в Індії Ігоря Поліху за сумісництвом.