ua en ru

Україна сьогодні святкує 18-й День Конституції

В Україні сьогодні святкують 18-річчя Конституції країни.

Президент Петро Порошенко і голова Верховної Ради України Олександр Турчинов привітали громадян України з Днем Конституції.

"Усвідомлюючи величезне значення Конституції та її вплив на суспільний розвиток, я запропонував Верховній Раді України зміни до Основного Закону. Після їх прийняття ми докорінно змінимо принципи організації місцевої влади, яка не знала реформування з початку 90-х років", - заявив глава держави.

У свою чергу, голова Верховної Ради України заявив, що "недостатньо отримати або навіть завоювати свободу або незалежність".

"Важливо потім їх зберегти, примножити і зробити все, щоб повернення до феодально-олігархічної системи стало неможливим. Саме для цього ми сьогодні закладаємо фундамент нашої нової зміненої держави в новій Конституції. І тим більш символічним для нас стає сьогоднішнє свято. Свято, яке говорить, що закон - понад усе", - зазначив Турчинов.

Крім того, з нагоди Дня Конституції Порошенко поклав квіти до пам'ятника творцю першої української Конституції, гетьману Пилипу Орлику.

В урочистій церемонії також взяли участь Турчинов, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, перший і другий Президенти незалежної України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, голова Київської міської державної адміністрації, Київський міський голова Віталій Кличко, члени уряду, народні депутати, представники громадськості.