ua en ru

Україна з сьогоднішнього дня очолила ОБСЄ

Україна з сьогоднішнього дня, 1 січня 2013 р., змінила Ірландію на посту головуючої країни в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Нещодавно міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив про налаштованість України забезпечити ефективне головування в ОБСЄ в 2013 р. і підтвердив раніше заявлені Україною пріоритети головування.

У розмові Кожари з екс-генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньером останній підкреслив готовність секретаріату та виконавчих структур організації надавати всебічне сприяння майбутньому чинному голові ОБСЄ, функції якого протягом 2013 року буде виконувати міністр закордонних справ України.

Зі свого боку Кожара підтвердив заявлені українською стороною пріоритети майбутнього головування України в ОБСЄ та націленість на конструктивну роботу з метою сприяння ефективному виконанню організацією покладених на неї завдань.

ОБСЄ - найбільша у світі регіональна організація, що займається питаннями безпеки. Вона об'єднує 56 країн, розташованих у Північній Америці, Європі та Центральній Азії. У 2014 р. головування в ОБСЄ перейде від України до Швейцарії.

Читайте також: Україна під час свого головування в ОБСЄ зосередиться на врегулюванні тривалих конфліктів, - Грищенко