ua en ru

Україна та Румунія планують розширити можливості для транспортування газу між країнами

Україна та Румунія планують розширити можливості для транспортування газу між країнами Фото: президенти провели зустріч

Сторони обговорили продовження двосторонньої співпраці у газотранспортній сфері

Україна та Румунія планують розширити можливості для транспортування газу між країнами. Відповідний намір озвучили президенти України та Румунії Петро Порошенко та Клаус Йоханніс в ході своєї зустрічі, передає прес-служба українського президента.

"Глави держав обговорили питання продовження двосторонньої співпраці у газотранспортній сфері з метою посилення енергетичної безпеки шляхом розширення можливостей для транспортування природного газу між двома країнами, у тому числі його реверсних постачань", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Порошенко також привітав послідовну позицію Румунії щодо необхідності збереження діючих санкцій ЄС щодо Росії через її триваючу агресію та порушення територіальної цілісності України.

Крім того, президент України подякував румунській стороні за важливу допомогу з реабілітації поранених українських військовослужбовців та організацію оздоровлення дітей із українських сімей, які постраждали під час війни проти російської агресії. Було також висловлено вдячність за провідну роль Румунії у реалізації проекту Трастового фонду НАТО для України з кібернетичного захисту.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Україна розглядає Румунію в якості імпортера газу в країну.