ua en ru

Україна і РФ не побажали організувати тристоронні переговори щодо газу, - Шефчович

Україна і РФ не побажали організувати тристоронні переговори щодо газу, - Шефчович Фото: Марош Шефчович

Єврокомісія готова організувати зустріч в будь-який момент

Заступник голови Єврокомісії з питань Енергосоюзу Марош Шефчович заявив, що дата тристоронньої зустрічі щодо газу не призначена, так як Росія і Україна поки не виявили бажання проводити переговори. Про це повідомляє ТАСС.

"Єврокомісія готова організувати зустріч в будь-який момент, але поки немає запиту від жодної зі сторін", - пояснив Шефчович, відповідаючи на питання, чи призначена дата наступної зустрічі.

Заступник голови ЄК також зазначив, що Єврокомісія не очікує проблем з поставками газу в Європу через Україну.

"Ми обговорювали це питання з міністром Новаком. На нашу думку, ситуація (із заповненням сховищ України газом, - ред.) знаходиться під контролем. Вона постійно моніториться. Ми не очікуємо поки будь-яких проблем з поставками газу в Україну", - сказав він , відповідаючи на питання, чи поділяє Брюссель занепокоєння Москви з приводу достатності запасів в українських газосховищах.

Нагадаємо, в грудні 2016 року міністр енергетики Росії Олександр Новак за підсумками тристоронніх газових переговорів в Брюсселі заявив, що Україна готова безпосередньо купити у Росії від 1,5 до 4 млрд кубометрів газу.