ua en ru

Україна не розглядає силовий варіант повернення Криму, - представництво в АРК

Україна не розглядає силовий варіант повернення Криму, - представництво в АРК Фото: Постійний представник президента в АР Крим Антон Кориневич (president.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Провідними інструментами на шляху деокупації Криму є політико-дипломатичне і санкційний тиск на Російську Федерацію. Тому Україна не розглядає силовий варіант повернення Криму.

У відомстві зазначають, що Україна не планує відновлення прямого залізничного сполучення з окупованим Кримом до моменту деокупації тимчасово окупованій території.

"В результаті тимчасової окупації Автономної Республіки Крим і м. Севастополя в ході збройної агресії РФ проти України залізничне сполучення між Кримським півостровом і материковою частиною території України було припинено у 2014 році", - йдеться в повідомленні.

Також у відомстві нагадали, що було припинено курсування міжнародних поїздів на тимчасово окуповану територію Криму і Севастополя.

Водночас заходи щодо покращення залізничного сполучення і районами поблизу КПВВ на кордоні з Кримом будуть відбуватися виключно з метою реінтеграції жителів окупованого півострова і поліпшення умов перетинання адміністративного кордону.