ua en ru

Україна розраховує отримати 500 млн євро від зняття мит на експорт в ЄС, - Яценюк

Україна розраховує отримати 500 млн євро від одностороннього зняття мит на українські товари, що ввозяться в Європейський Союз.

Україна розраховує отримати 500 млн євро від одностороннього зняття мит на українські товари, що ввозяться в Європейський Союз. Про це сьогодні на брифінгу заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нагадаю, що ЄС в односторонньому порядку відкрив свій ринок, і тому наші аграрні і промисловий компанії вже невідкладно повинні бути готові до постачання продукції на європейський ринок. Додатково це для України дає близько 500 млн євро до 1 листопада", - сказав він.

Також прем'єр повідомив, що в разі успішного проведення переговорів в авіаційній сфері, в Україні будуть знижені ціни на перельоти, а країна отримає можливість сертифікувати українські літаки.

Нагадаємо, 11 березня 2014 р. Єврокомісія прийняла рішення тимчасово знизити мита для українських товарів, які ввозяться в країни Євросоюзу. Очікується, що скасування мит почне діяти вже в травні 2014 р. При цьому в ЄС оцінює прибуток України у 487 млн євро в рік завдяки скасування мит на український експорт.