ua en ru

Україна розраховує уникнути санкцій США за незадовільну боротьбу з "піратством", - АП

Україна розраховує уникнути санкцій США за незадовільну боротьбу з "піратством". Про це у своїй статті для "Дзеркало тижня. Україна" пише заступник голови Адміністрації Президента, надзвичайний і повноважний посол Андрій Гончарук.

"Все ж, беручи до уваги рішучі кроки по захисту прав інтелектуальної власності, які застосовуються українською стороною в цьому році, сподіваємося на розуміння нашими партнерами всіх аспектів цього складного процесу та об'єктивне ставлення до надання доступу українських товарів на ринок США. Ці питання постійно знаходяться на порядку денному і наших контактів на майданчику Світової організації торгівлі", - зазначив Гончарук.

Читайте також: США почали розслідування щодо "піратства" в Україні

За його словами, можливі санкції США загрожують українській економіці збитками в сотні мільйонів доларів. В АП обіцяють рішучі кроки по захисту прав інтелектуальної власності. Захист прав інтелектуальної власності та боротьба з "піратством" в Україні зараз є надзвичайно актуальним питанням, який носить системний характер і рішення якого вимагає досить багато часу і фінансових ресурсів.

"Ми вживаємо комплексні заходи щодо поліпшення законодавства у відповідній сфері, у тому числі в рамках виконання спільного з американською стороною плану дій з удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності. Як один з останніх позитивних прикладів роботи в цій сфері можна згадати рішення уряду про порядок використання у цьому році бюджетних коштів (в сумі 100 млн грн) на реалізацію заходів з легалізації комп'ютерних програм, що використовуються в органах виконавчої влади України", - зазначив Гончарук.