ua en ru

Україна здійснює заходи з підготовки внутрішнього ринку до умов роботи в рамках ЗВТ з ЄС, - Порошенко

Євроінтеграційний вектор є незмінним ключовим пріоритетом зовнішньоекономічної політики України. На цьому наголосив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко під час зустрічі 5 квітня з головою представництва ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою, передає прес-служба Кабміну.

Порошенко підкреслив, що основним завданням на сьогодні є підписання та ратифікація угоди про асоціацію між Україною та ЄС, невід'ємною складовою якої є положення про зону вільної торгівлі. "Це має фундаментальне значення для майбутнього економічного розвитку України як конкурентного, динамічного та інноваційного гравця на світовому ринку", - додав міністр.

"Ми розглядаємо угоду про асоціацію як комплексну програму масштабних внутрішніх реформ у всіх сферах політичного, економічного та соціального життя держави, як модернізацію країни", - зазначив Порошенко. Він поінформував, що вже зараз, ще до вступу в дію угоди, українською стороною здійснюються масштабні заходи, пов'язані з підготовкою внутрішнього ринку до умов роботи в рамках зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, на постійній основі здійснюється робота з гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу.

Нагадаємо, Тейшейра раніше заявив, що ЄС збільшить фінансову підтримку демократичних інститутів України.