ua en ru

Україна провела 25 інспекцій в районі АТО для моніторингу військово-політичної обстановки

Україна провела 25 інспекцій в районі АТО для моніторингу військово-політичної обстановки Фото: АТО (facebook.com/ato.news)

Україна на сьогоднішній день є єдиною країною, яка адаптувала Віденський договір-2011 в сучасних умовах

Україна в рамках Віденського договору провела 25 сверхквотных інспекцій в районі антитерористичної операції з метою моніторингу військово-політичної обстановки. Про це під час брифінгу з питань верифікаційної діяльності та дотримання Збройними силами України міжнародних договорів і обов'язків заявив начальник Управління верифікації Генерального штабу ЗСУ Андрій Гудзь, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна на сьогоднішній день є єдиною країною, яка адаптувала Віденський договір-2011 в сучасних умовах, провівши 25 сверхквотных інспекцій в районі АТО з метою моніторингу військово-політичному обстановки", - сказав він.

Гудзь зазначив, що до 2007 року на території Російської Федерації проводилися інспекції. На сьогодні таку інформацію ОБСЄ не отримують.

"Спроби повернути контроль над переміщенням техніки в РФ не є успішними", - зазначив він.

Як відомо, Віденський документ-2011 передбачає контроль військовою діяльністю.

Нагадаємо, раніше Гудзь заявив, що до кінця року Україна проведе ще один спільний з США спостережний політ над територією Російської Федерації.