ua en ru

Україна просить РФ провести інспекцію на фабриках Roshen і паралельно дозволити імпорт продукції до Росії

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк запросить російський експертів до України для перевірки продукції Roshen і попросить паралельно дозволити поставки цієї продукції в РФ. Про це Присяжнюк заявив в ході брифінгу після засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується візиту до Москви (з питань поставок продукції компанії Roshen на російський ринок), він планується попередньо на п'ятницю, 11 години за часом тієї країни, куди ми їдемо", - сказав Присяжнюк.

На питання журналістів про те, які цілі ставить перед собою українська делегація в ході майбутньої поїздки, міністр зазначив: "Наша позиція принципова. У нас є всі факти і всі підтвердження того, що наша продукція відповідає стандартам як нашим національним, так і європейським, і я впевнений, вона відповідає стандартам Російської Федерації. Тобто якщо на сьогоднішній день відбудеться візит, у складі робочої групи будуть фахівці всіх напрямків. Ми готові вести конструктивну розмову", - заявив Присяжнюк.

Також Присяжнюк підкреслив, що "наше прохання буде такою: щоб наступного тижня робоча група з Росії приїхала, зробила моніторинг, інспектування наших підприємств і якщо будуть зауваження, виписати їх і, звичайно дати можливість їх ліквідувати, а паралельно з тим дозволити тимчасово, під жорстким моніторингом кожної партії, дозволити експорт продукції на ринок Російської Федерації ".