ua en ru

Україна закликала ЮНЕСКО активізувати боротьбу проти порушень прав в окупованому Криму

Україна закликала ЮНЕСКО активізувати боротьбу проти порушень прав в окупованому Криму Фото: ЮНЕСКО (facebook.com unesco)

Ситуація в Криму в сферах компетенції ЮНЕСКО продовжує погіршуватися

Заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця закликав спеціалізовану установу ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) активізувати боротьбу проти порушень міжнародного права і прав людини в окупованому Криму. Про це він заявив 3 листопада на 39 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, передає прес-служба МИД.

Кислиця нагадав про рішення Виконавчої ради ЮНЕСКО "Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна)".

Крім того, Кислиця підкреслив, що ситуація на півострові у сферах компетенції ЮНЕСКО продовжує погіршуватися.

За його словами, особливе занепокоєння викликає питання доступу до освіти українською мовою, що відображено в рішенні Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017.

"У той час як населення півострова відчуває всі можливі утиски в результаті окупації, культурна та природна спадщина Криму розглядається російською окупаційною владою як награбоване, а не як об'єкт історичного значення", - підкреслив Кислиця.

Як відомо, 39 сесія Генеральної конференції, що почалася 30 жовтня і триватиме до 14 листопада, має затвердити основні програми діяльності Організації на найближчі два роки, обрати нових членів Виконавчого ради і призначити нового Генерального директора ЮНЕСКО.

Нагадаємо, 30 жовтня заступник голови Кислиця на пленарному засіданні ГА ООН закликав міжнародне співтовариство посилити підтримку Міжнародного кримінального суду (МКС) у забезпеченні права на справедливість в розслідуванні російської агресії на Донбасі і в Криму.