ua en ru

Україна закликала країни-члени ООН докласти зусиль для припинення агресії РФ

Україна закликала країни-члени ООН докласти зусиль для припинення агресії РФ
Україна закликала країни-члени ООН вжити подальші кроки для припинення агресії Російської Федерації проти України.

Україна закликала країни-члени ООН вжити подальші кроки для припинення агресії Російської Федерації проти України. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України з нагоди 40-ї річниці резолюції Генеральної асамблеї ООН "Визначення агресії" (3314(XXIX)).

"Закликаємо країни-члени ООН вжити подальших консолідованих кроків для припинення агресії Російської Федерації проти України і повернення Росії до міжнародно-правові рамки", - йдеться в повідомленні.

У Мзс зазначили, що дії РФ щодо України підпадають під визначення агресії відповідно до пунктів а), b), c), d), e) і g) статті 3 додатку до резолюції Генеральної асамблеї ООН 3314 "Визначення агресії".

"Російська Федерація здійснила акт агресії проти суверенної держави, незважаючи на своє постійне членство в Раді Безпеки ООН, який покладає на Росію особливу відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки. Як ухвалила Генеральна Асамблея ООН згаданої резолюції, агресія становить злочин проти міжнародного світу і тягне за собою міжнародну відповідальність", - уклали в зовнішньополітичному відомстві України.

Нагадаємо, Україна почала процедуру подачі позову в суд ООН про порушення Росією конвенції про боротьбу з тероризмом.