ua en ru

Україна закликала кримчан ігнорувати незаконні вибори президента РФ на півострові

Україна закликала кримчан ігнорувати незаконні вибори президента РФ на півострові Фото: Крим (wikimapia)

Вибори президента Росії в окупованому Криму ставлять під сумнів їх легітимність

Україна закликає мешканців окупованого Криму ігнорувати незаконні вибори президента Російської Федерації на півострові. Про це йдеться в заяві Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Повідомляється, що Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України закликає мешканців окупованого Криму не брати участь в незаконних виборах президента РФ на території півострова. Також у міністерстві нагадали, що міжнародне співтовариство не визнає анексію Криму.

"Проведення країною-окупантом виборів в АР Крим є грубим порушенням Конституції та законодавства України, основних принципів і норм міжнародного права, Статуту Організації Об'єднаних Націй від 26 червня 1945 року... та інших міжнародно-правових актів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Криму діє особливий правовий режим, відповідно до якого жодних виборів на півострові не проводиться, а всі органи влади, створені РФ, і прийняті ними рішення визнаються незаконними. Враховуючи це, вибори президента РФ на тимчасово окупованій території є нелегітимними і ставлять під сумнів загальну легітимність цих виборів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна подасть у міжнародні суди на Росію за дискримінацію кримських татар.