ua en ru

Україна приєднається до депозитарію цінних паперів Clearstream

Україна приєднається до депозитарію цінних паперів Clearstream Фото: Clearstream (clearstream.com)

Інтеграція України до фінансової системи допоможе збільшити приплив іноземного капіталу

Іноземні інвестори отримають доступ до українських державних цінних паперів через систему Clearstream групи Deutsche Börse у першому кварталі 2019 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національного банка України.

"Такий крок дозволить здійснювати розрахунки за всіма державними облігаціями в гривні через міжнародну систему Clearstream, збільшуючи ефективність розрахунків і водночас зменшуючи їхню вартість для інвесторів", - йдеться в повідомленні.

Голова НБУ Яків Смолій зазначив: "Створення можливості для проведення розрахунків за операціями з державними цінними паперами у гривні через систему Clearstream є значним кроком у перетворенні України на повноцінного учасника глобальних ринків капіталу. Інтеграція України до світової фінансової системи допоможе збільшити приплив іноземного капіталу до української економіки і посилити фінансову стабільність".

Виконавчий директор компанії Clearstream Banking S.A. Філіпп Сейлл зауважив: "Ми раді отримати доступ до українського ринку капіталу через нашого місцевого артнера, Національний банк України. Це є частиною нашої загальної стратегії в країнах колишнього СНД і Центральної Азії: ми під'єднуємо нові ринки капіталу цього регіону до нашої глобальної мережі. Це підвищує їхню привабливість для міжнародних інвесторів, формуючи ефективне і стабільне розрахунково-клірингове середовищ»"

Нагадаємо, що Міністерство фінансів України оголосило про проведення серед банків відбору первинних дилерів на ринку облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП). Згідно з повідомленням, відбір первинних дилерів відбудеться 16 жовтня 2018 року.

Як повідомляло РБК-Україна, Міністерство фінансів України 25 вересня погасило другий купон за облігаціями зовнішнього державного позики з погашенням у 2032 році.