ua en ru

Україна приєдналася до транспортної мережі Карпатського регіону

Україна приєдналася до транспортної мережі Карпатського регіону Фото: заступник голови МІУ Оксана Рейтер підписала декларацію міністрів транспорту Східної Європи

Транспортний коридор Via Carpatia буде продовжуватися на територію України

Україна приєдналася до транспортної мережі Карпатського регіону для подальшого розвитку маршруту Via Carpatia, який повинен з'єднати країни Східної Європи. Декларацію міністрів транспорту Болгарії, Чехії, Греції, Угорщини, Литви, Польщі, Словаччини, Румунії і Туреччини підписала заступник голови Міністерства інфраструктури України Оксана Рейтер, передає прес-служба відомства.

Повідомляється, що мова йде про продовження коридору Via Carpatia на територію України. Міністр інфраструктури і розвитку Польщі відзначив важливість участі України у створенні сучасної транспортної системи.

"Положення Декларації спрямовані на тісне співробітництво на міжурядовому рівні в рамках будівництва прикордонних ділянок доріг, залучення коштів міжнародних фінансових організацій та інструменту об'єднання Європи (CEF), а також інших європейських програм для будівництва необхідної дорожньої інфраструктури. Одночасно в рамках заходу відбулися тристоронні консультації Україна - Литва - Польща, під час яких сторони обговорили питання співробітництва у сфері автомобільного транспорту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, МІУ отримало згоду китайських партнерів на переформатування "Повітряного експреса".