ua en ru

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти "губернатора" Севастополя

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти "губернатора" Севастополя Фото: ЄС і Україна (twitter.com/VGroysman)

Також європейські санкції підтримали Чорногорія, Албанія і Норвегія

Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія підтримали санкції Європейського союзу і застосували відповідні обмежувальні заходи відносно "російського губернатора" Севастополя Дмитра Овсяннікова. Про це повідомляє пресс-служба Ради Європи.

"20 листопада 2017 року Рада прийняла рішення 2017/2163 про додання однієї людини у список осіб, до яких слід застосувати обмежувальні заходи після організації Російською Федерацією губернаторських виборів у незаконно анексованому місті Севастополь. Країни-кандидати на вступ до ЄС Чорногорія та Албанія, і Норвегія, що входить до складу Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), та Україна приєдналися до рішення ЄС", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Овсяннікова внесли в санкційний список за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Також повідомляється, що Овсяннікова ще в липні 2016 року призначили в. о. обов'язки губернатора", після чого він працював на подальшу інтеграцію незаконно анексованого Криму в РФ. Крім того, він робив публічні заяви в підтримку "приєднання" Криму до Росії.