ua en ru

Україна дослухається до усіх рекомендацій ПАРЄ, - МЗС

Україна завжди дослухається до рекомендацій Парламентської асамблеї ради Європи (ПАРЄ) та інших міжнародних організацій як держава - член Ради Європи, ОБСЄ та інших європейських інституцій, і буде робити це і надалі. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олег Волошин, повідомляє радіо "Свобода".
"Безумовно, та критика, яка озвучена, - частково вірна. Ми самі багато чим незадоволені, зокрема, станом у судовій системі, у пенітенціарній системі (в Україні). Але відповідні реформи проводяться. І найкращий тому доказ - внесення до Верховної Ради і затвердження в якості пріоритетного для розгляду нового проекту Кримінально-процесуального кодексу. Безумовно, якби той самий резонансний процес над Юлією Тимошенко відбувався відповідно до норм нового Кодексу, виглядав би він зовсім інакше", - підкреслив речник МЗС.
За словами Волошина, ухвалення нового кодексу та інших законодавчих актів, які визначать стандарти та механізми судових реформ - це "яскрава відповідь на ту критику, що міститься у заявах та резолюціях європейських інституцій, таких як ПАРЄ".
Нагадаємо, сьогодні, 26 січня, ПАРЕ має прийняти резолюцію по Україні, в якій може рекомендувати знизити виборчий поріг на виборах до Верховної Ради, дозволити брати участь у виборах блокам партій, а також скасувати вироки за статтями 364 та 365 Кримінально-процесуального кодексу України, за якими засуджені деякі члени колишнього уряду України.