ua en ru

Україна припинила імпорт електроенергії з РФ

Україна припинила імпорт електроенергії з РФ Фото: в. о. голови НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук

"Укренерго" повідомило про припинення чином російської електроенергії

Україна сьогодні, 13 листопада, припинила імпорт електроенергії з Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДП "НЕК "Укренерго".

Як відзначили в "Укренерго", з 28 жовтня для підготовки підключення лінії електропередач 750 кВ "Рівненська АЕС - ПС Київська" до відкритої розподільної споруди (ВРС) 750 кВ Рівненської АЕС потужність РАЕС була обмежена до 1800 МВт на 20 діб. У цей період зменшення потужності РАЕС компенсувалося за рахунок використання додаткових потужностей теплових електростанцій і частково (зокрема, для покриття пікових навантажень) - за рахунок чином електроенергії з Росії.

В даний момент усі заплановані роботи виконані. "Укренерго" завершило роботи з монтажу переходу ПЛ 750 кВ "Рівненська АЕС - ПС Київська" через діючу лінію ХАЕС-ЧАЕС, "Енергоатом" виконав всі заплановані заходи на Рівненській АЕС.

"Всі обмеження потужності РАЕС зняті, за станом на 13 листопада 2015 р. імпорт електроенергії з РФ припинено. Потреби ОЕС України в електроенергії забезпечуються за рахунок власної генерації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин в кінці жовтня заявив, що Україна має намір продовжити договір на імпорт електроенергії з Росії на 2016 рік.