ua en ru

Україна представила докази обстрілу бойовиками Маріуполя Радбезу ООН і великій сімці

Україна проінформувала представників великої сімки і Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) про трагедію в Маріуполі, також представивши їм докази обстрілу міста російськими бойовиками, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Це стало результатом сьогоднішньої зустрічі прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з керівниками дипломатичних представництв країн великої сімки та членів Ради безпеки ООН по ситуації на сході України.

"Дипломатичні представники були проінформовані про вражаючі наслідки трагедії в Маріуполі. Їм були надані докази цілеспрямованих зусиль російських терористів проти цивільного населення, миру і безпеки в регіоні", - сказано в повідомленні.

Українська сторона також висловила сподівання, що дані дипломатичні органи зможуть чинити тиск на винуватців конфлікту.

"Україна звертається до міжнародного співтовариства докласти максимальні зусилля, щоб зупинити агресора, в тому числі за дії Ради безпеки ООН, Європейського Союзу і ОБСЄ", - також сказано в повідомленні.

У зустрічі взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, а також міністр оборони України Степан Полторак.

Яценюк також назвав злочин, вчинений проти мирних громадян України, і наступальні дії російських терористів жахливим злочином проти людяності і грубим порушенням фундаментальних принципів міжнародного права.

Нагадаємо, сьогодні, 24 січня, близько 9:00 бойовики обстріляли з систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя. За даними ДонОДА кількість загиблих в Маріуполі досягла 30.

Після трагедії сьогодні Арсеній Яценюк заявляв, що сподівається на реакцію ЄС.