ua en ru

Україна надасть Молдові допомогу для подолання наслідків сильної посухи в 2012 р., - Азаров

Україна надасть Молдові допомогу для подолання наслідків сильної посухи цього року. Як повідомили РБК в молдавському уряді, про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ході зустрічі в Ялті з прем'єр-міністром Молдови Володимиром Філатом.

Молдавський прем'єр зазначив, що посуха нинішнього літа в Молдавії завдала значної шкоди агросектору, і уряд республіки клопотав перед партнерами країни про підтримку. У цьому зв'язку Азаров заявив, що Україна готова надати Молдові допомогу для подолання наслідків сильної посухи цього року. Філат подякував українському колезі за готовність підтримати республіку, відзначивши не лише сусідський, але і дружній характер відносин між Молдовою і Україною.

Глави урядів двох країн високо оцінили позитивну динаміку молдавсько-українських відносин останнім часом і, зокрема, активізацію двостороннього політичного діалогу. Азаров висловив сподівання, що нинішній візит делегації Молдови в Ялту посприяє зміцненню двосторонніх і багатосторонніх відносин. Український прем'єр також зазначив ратифікацію парламентом Молдови Договору про зону вільної торгівлі в СНД.

Азаров заявив, що прийняв запрошення свого молдавського колеги і найближчим часом відвідає Молдову з візитом. Філат зазначив, що українського прем'єра будуть раді бачити в Кишиневі.

Говорячи про пріоритетні питаннях порядку денного молдавсько-українських відносин, прем'єри двох країн висловилися за прискорення процесу підготовки до підписання проектів угод, що стосуються охорони та сталого розвитку басейну річки Дністер та функціонування Дністровського гідроенергетичного комплексу, завершення процесу демаркації державного кордону, а також обговорили інші питання, що представляють спільний інтерес в контексті підготовки до наступного засідання молдавсько-української Міжурядової комісії з економічного співробітництва.

Філат і Азаров також обмінялися думками про останні події у процесі придністровського врегулювання.

Читайте також: Азаров і Філат домовились активізувати роботу з демаркації кордону