ua en ru

Україна надасть Італії всі необхідні документи у справі Марківа, - Аваков

Україна надасть Італії всі необхідні документи у справі Марківа, - Аваков Фото: Арсен Аваков (УНІАН)

Українська сторона готова забезпечити участь в процесі свідків

Затриманий в Італії український військовий Віталій Марків не міг бути причетний до загибелі громадянина Італії. Також Україна готова надати суду всі документи по даній справі. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"Ми стверджуємо, що наш боєць не міг бути причетний до загибелі громадянина Італії, фоторепортера Андреа Роккеллі. Ми готові надати суду всі наявні документи по даній справі і забезпечити участь в засіданні свідків з боку України", - написав Аваков.

На встрече с послом Италии предметно объяснил абсурдность обвинений, предъявленных Виталию Маркиву – мы не оставим без з...

Опубліковано Arsen Avakov 7 липня 2017 р.

За його словами, справа ж про загибель журналіста Роккеллі обов'язково повинна бути розслідувана.

"Можливо, для повного і об'єктивного розслідування всіх обставин цієї справи необхідно, щоб російська сторона надала слідству інформацію про дислокацію військ і військові провокації під Слов'янськом", - додав міністр.

Він також зазначив, що "МЗС і МВС України взаємодіють з компетентними органами Італії, для швидкого і справедливого вирішення цієї ситуації і зняття несправедливих звинувачень щодо Віталія Марківа".

Як повідомлялося раніше, Аваков назвав абсурдними звинувачення, пред'явлені затриманому в Італії українському військовому Віталію Марківа.

"На зустрічі з послом Італії предметно пояснив абсурдність звинувачень, пред'явлених під час арешту сержанта Марківа. Ми не залишимо свого солдата!", - заявив він.

Нагадаємо, в Італії не обрали запобіжний захід затриманому українському військовому.