ua en ru

Україна запропонувала Єгипту укласти угоду про зону вільної торгівлі

Україна запропонувала Єгипту укласти угоду про зону вільної торгівлі.

Україна запропонувала Єгипту укласти угоду про зону вільної торгівлі. Про це стало відомо в ході зустрічі заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України, торгового представника Валерія П'ятницького з радником з комерційних і торговельних питань посольства Арабської Республіки Єгипет в Україні Ахмедом Амаві, передає прес-служба Мінекономіки.

"У цьому році ми дійсно маємо позитивну динаміку в торгівлю з Єгиптом, але ми хочемо збільшити її. На сьогодні ми підписали угоду про вільну торгівлю з Європейським Союзом, тривають переговори з Туреччиною, але ми бажаємо розширювати список партнерів і, на нашу думку, в перспективі ми могли б підписати угоду про вільну торгівлю між Україною та Єгиптом", - сказав П'ятницький.

Представник єгипетської сторони в свою чергу висловив готовність до співпраці.

"Це дуже вдала ідея, але для початку ми могли б сформувати переліки товарів для взаємовигідної торгівлі, які не будуть обкладатися ввізним митом", - зазначив Амаві.

Заступник міністра також підкреслив, що Україна і Єгипет не є прямими конкурентами в сільському господарстві, фармацевтиці, тож могли б вести взаємовигідну двосторонню торгівлю в цих сферах.

За словами П'ятницького, в даний час український ринок зацікавлений не тільки в експорті, але і в імпорті. Наприклад, в Україні великим попитом користуються фрукти з Єгипту.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з послами арабських держав заявляв, що Україна зацікавлена в залученні додаткових інвестиціях з Близького Сходу і Північної Африки.