ua en ru

Україна запропонувала Азербайджану запустити потяг за маршрутом "шовкового шляху"

Україна запропонувала Азербайджану запустити потяг за маршрутом "шовкового шляху" Фото: Геннадій Зубко

Створити новий маршрут передбачається спільно з Китаєм, Азербайджаном, Грузією і Казахстаном

Україна пропонує Азербайджану запустити поїзд у напрямку Каспійського моря і "Великого шовкового шляху". Про це сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час зустрічі з першим віце-прем'єр-міністром Азербайджану Ягубом Еюбовим в ході робочого візиту в Баку, передає прес-служба відомства.

"Ми пропонуємо обговорити домовленості залізничних адміністрацій Китаю, Азербайджану, Грузії, Казахстану і України про встановлення єдиного тарифу для транзитних контейнерних перевезень і запуск першого пробного поїзда за узгодженим маршрутом у напрямку Каспійського моря і "Великого шовкового шляху", - зазначив він.

Чиновник додав, що на розгляд міністра транспорту Азербайджану знаходиться пропозицію міністра інфраструктури України про проведення найближчим часом відповідної зустрічі фахівців міністерств.

За його словами, Україна розцінює як перспективне співробітництво з Азербайджаном у транспортній галузі: в авіаційному, залізничному та автомобільному секторах.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" презентувала маршрут перевезення вантажів з Китаю до Євросоюзу в обхід Російської Федерації, який назвала "новим шовковим шляхом" з участю Каспійського і Чорного морів.