ua en ru

Україна пропонує створити 10 пунктів контролю за перемир'ям на Донбасі

Україна пропонує створити 10 пунктів контролю за перемир'ям на Донбасі Кучма запропонував відвести зброю з Широкиного і створити пункти спостереження

Українська сторона в ході переговорів контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі запропонувала розмістити 10 пунктів контролю за припиненням вогню і демілітаризувати Широкине. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар українського представника в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За словами Оліфер, Україна пропонує розмістити на Донбасі 10 постійно діючих пунктів з моніторингу режиму припинення вогню, в яких буде забезпечено військове представництво України та Росії, а також місії ОБСЄ.

"Перші такі пункти можуть бути розгорнуті в найбільш проблемних точках, зокрема, в Донецькому аеропорту і н. п. Широкине", - повідомила Оліфер.

Крім того, українська сторона виступила за демілітаризацію Широкиного у вигляді взаємного відведення збройних підрозділів з цього населеного пункту. Також піднімалося питання доставки Україною гуманітарної допомоги в Донецьк і Луганськ.

"Враховуючи ситуацію гуманітарну ситуацію в цих районах, це повинно відбутися в найкоротші терміни. В першу чергу гуманітарна допомога буде доставлена в дитячі будинки, інтернати, лікарні, будинки престарілих", - зазначила Оліфер.

За її словами, наступним кроком по врегулюванню конфлікту на Донбасі має стати підписання плану щодо відведення танків, мінометів і гармат калібром менше 100 мм.

"На жаль, представники т. зв. "ДНР" і "ЛНР" проявляють себе як неконструктивні переговорники. Мова йде про їх своєрідному прочитання деяких пунктів Мінського угоди, зокрема, про спроби прив'язати доставку гуманітарної допомоги мирним жителям і обмін заручниками і незаконно утримуваними особами до якимось неіснуючим домовленостям", - повідомила прес-секретар.

Итоги видеоконференции Трехсторонней контактной группы с представителями так называемых «ДНР» и «ЛНР».Украинская сторо...

Posted by Дарка Олифер on 14 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинули 6 українських військових, 12 поранені.