ua en ru

Україна може втратити міжнародну підтримку через напади на НАБУ, - правозахисники

Україна може втратити міжнародну підтримку через напади на НАБУ, - правозахисники Фото: правозахисники стурбовані конфліктом силовиків і НАБУ в Україні (youtube.comHuman Rights First)

Правозахисники також стурбовані реакцією СБУ на боротьбу з корупцією в охороні здоров'я

Україна може втратити підтримку міжнародних партнерів через напади правоохоронних органів на Національне антикорупційне бюро. Про це сьогодні під час брифінгу заявив головний радник американської неурядової організації "Human Rights First" Брайан Дулі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ситуація погіршується. Ми сприйняли з розчаруванням і навіть обуренням останні новини, включаючи переривання розслідування на найвищому рівні, нападки на НАБУ і інші факти, які викликають занепокоєння про можливості України проводити незалежну політику. Це підриває довіру суспільства, і Україна ризикує втратити довіру міжнародних партнерів ", - заявив Дулі.

За його словами, нещодавно СБУ відкрила кримінальні провадження проти двох організацій, які борються з корупцією в сфері охорони здоров'я. Як зазначив Дулі, правозахисники стурбовані тим, що СБУ відкрила провадження проти Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД.

Нагадаємо, Human Rights Watch звинуватила СБУ в тортурах українки.