ua en ru

Україна і Португалія підписали угоду про економічне співробітництво

Україна і Португалія підписали угоду про економічне співробітництво Фото: Антоніо Кошта (the United Nations)

Також підписано ще низку документів

Україна і Португалія підписали угоду про економічне співробітництво. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Як повідомляється, документом передбачається заохочення і розвиток співпраці між суб'єктами господарювання та відповідними компетентними органами, надання інформації суб'єктам господарювання щодо економічної ситуації в обох державах, правила та економічні програми, конкретні можливості для співробітництва і розвитку двосторонніх економічних відносин, заохочення відповідних компетентних органів і приватного сектору для вивчення можливостей реалізації проектів у різних сферах економічного співробітництва

Крім вказаної угоди, у присутності президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Португалії Антоніо Кошти був підписаний ще ряд документів.

зокрема, був підписаний меморандум про взаєморозуміння між Державною архівною службою України та Міністерством культури Португалії про співробітництво в архівній сфері. Сторони домовилися спільно здійснювати архівні документи, обмінюватися досвідом, поповнювати архівні фонди, що знаходяться у віданні та управлінні сторін.

Також аналогічний документ підписаний між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством освіти Португалії про співпрацю у молодіжній сфері, сфері фізичної культури та спорту.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив про значне зростання торговельно-економічного співробітництва з Португалією.