ua en ru

Україна попросить МВФ надати транші на 5,8 млрд доларів

Україна попросить МВФ надати транші на 5,8 млрд доларів Фото: глава МВФ Крістін Лагард

Влада підтверджують налаштованість на реалізацію політики і виконання економічної програми в рамках угоди з фондом

Влада України має намір попросити Міжнародний валютний фонд (МВФ) надати країні доступ до ресурсів, у розмірі 5,8 млрд доларів. Про це йдеться в оновленому у січні 2016 року проекті Меморандуму про еконмічну та фінансову політику, яким володіє редакція РБК-Україна.

В документі йдеться, що з огляду на ті кроки, які вже зроблені в рамках угоди з фондом про Механізм розширеного фінансування (EFF), а також зобов'язання в рамках програми, Україна просить фонд завершити другий перегляд і надати транш у сумі 1 182,1 млн SDR (близько 1,7 млрд доларів).

"Враховуючи затримку з завершенням цього перегляду і виконанням деяких заходів, передбачених програмою, ми просимо також, щоб третій перегляд у рамках угоди про механізм розширеного фінансування ґрунтувався на критеріях ефективності на кінець березня 2016 року, і доступ до ресурсів в рамках угоди забезпечувався наступними трьома траншами кожен в сумі 978 млн SDR (в сумі близько 4,1 млрд доларів - ред)", - йдеться в документі.

Крім того, в проекті документа влади України підтверджують свою налаштованість на реалізацію політики та виконання завдань економічної програми, яка підтримується в рамках угоди з МВФ про Механізм розширеного фінансування (EFF).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард назвала конструктивним розмову з президентом України Петром Порошенком щодо обговорення її жорсткого заяви про ситуацію в Україні.