ua en ru

Україна потрапила під тиск ЄС через мінських угод, - FT

Україна потрапила під тиск ЄС через мінських угод, - FT Фото: Тиск з боку ЄС посилився перед початком саміту ЄС-Україна

Німецькі дипломати сподіваються на "зговірливість" української сторони

Німеччина та її ключові партнери настійно закликали Україну прискорити реалізацію мінських угод, побоюючись дати Росії привід для нової агресії. Про це повідомляє газета Financial Times.

Тиск з боку Берліна, Парижа і Лондона посилилося перед початком запланованого на понеділок, 27 квітня, в Києві саміту ЄС-Україна.

За інформацією видання, німецькі дипломати очікують, що українська сторона виявиться "поступливішими". На думку керівника програм Східної Європи та Центральної Азії в Німецькому товаристві зовнішньої політики (DGAP) Штефана Майстера, "якщо вони (Україна, - ред.) Не зроблять те, що необхідно, у Росії завжди буде можливість відновити конфлікт".

Євросоюз визнає, що сепаратисти набагато частіше порушують мінські угоди, ніж урядові сили. Разом з тим європейські дипломати чинять тиск на Президента України Петра Порошенка з метою виконання Києвом політичних пунктів мінських домовленостей. При цьому ЄС має намір пом'якшити відносини з Президентом Росії Володимиром Путіним, незважаючи на роздратування української сторони, пише газета.

Нагадаємо, напередодні голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що наполягатиме на збереженні санкцій проти Росії у разі відсутності змін ситуації на Донбасі.