ua en ru

Україна пообіцяла МВФ посилити критерії для мінімальної пенсії до кінця 2016

Україна пообіцяла МВФ посилити критерії для мінімальної пенсії до кінця 2016 Фото: Міжнародний валютний фонд

Також Україна зобов'язана забезпечити єдиний принцип пенсійного забезпечення для всіх професій

В рамках меморандуму з Міжнародним валютним фондом Україна повинна до кінця 2016 року посилити критерії для отримання мінімальної пенсії. Про це йдеться в опублікованому тексті меморандуму.

У МВФ відзначили реалізацію першого етапу пенсійної реформи, в рамках якого скасували спеціальні пенсії для чиновників, а також підвищили пенсійний вік по ряду професій, які раніше мали право на дострокову пенсію.

"Щоб знизити дуже високий дефіцит Пенсійного фонду... ми до кінця грудня 2016 року приймемо нове законодавство...щоб знизити можливості для раннього виходу на пенсію; посилити критерії отримання мінімальної пенсії; зібрати воєдино пенсійне законодавство, яке розкидано в більш ніж 20 різних законах; забезпечити єдиний принцип пенсійного забезпечення без привілеїв для будь-якої професії (за винятком військових); розширити базу платників соціальних внесків; забезпечити справедливий пенсійний податок", - йдеться в тексті меморандуму

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що МВФ не наполягав на підвищенні пенсійного віку.