ua en ru

Україна може отримати від Заходу обладнання для виявлення мін і боєприпасів, - Міноборони

Україна може отримати від Заходу обладнання для виявлення мін і боєприпасів, - Міноборони Фото: заступник міністра оборони Петро Мехед

Питання поставок зараз обговорюється на конференції у Швейцарії

Україна може отримати від Заходу обладнання для виявлення мін та боєприпасів. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заступник міністра оборони, керівник апарату Петро Мехед зараз бере участь у конференції "Безпека в Україні: гуманітарне розмінування і небезпека вибухонебезпечних залишків війни", яка розпочалася вчора в Женеві у Швейцарській Конфедерації. Під час конференції буде обговорюватися питання визначення шляхів надання допомоги Україні з боку міжнародного суспільстві у сфері виявлення і знищення мін, боєприпасів та інших вибухонебезпечних залишків війни", - розповіла Кушнір.

Нагадаємо, раніше Президент Словаччини Андрій Кіска заявив, що Україна має повне право купувати будь-яку зброю.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль може розморозити поставки зброї Україні та Грузії у відповідь на скасування Росією ембарго на постачання Ірану зенітно-ракетного комплексу С-300.

23 березня Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, в тексті якої міститься заклик до Президента США Барака Обами відправити озброєння Україні.