ua en ru

Україна може отримати зброю зі США у разі успішних переговорів, - Волкер

Україна може отримати зброю зі США у разі успішних переговорів, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

США і Україна ведуть переговори щодо постачання зброї

Україна веде переговори зі Сполученими Штатами щодо поставок американської зброї. Про це сказав спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер у ході виступу в Атлантичній раді, передає РБК-Україна.

Зокрема, Волкер зазначив, що США скасували ембарго на поставки зброї в Україну та відійшли від позиції попередньої адміністрації - президента Обами - що постачання озброєння може загострити ситуацію на Донбасі. А тому Україна може отримати зброю в разі досягнення згоди на переговорах.

"Тепер можемо допомогти Україні протитанковою зброєю, системами для боротьби зі снайперським вогнем...Рішення адміністрації (президента США Дональда Трампа, - ред.) полягає в тому, щоб ставитися до України як до країни, яка має право на самозахист", - сказав Волкер.

Нагадаємо, у ході виступу в Атлантичній раді в четвер, 18 жовтня, Волкер зазначив, що президент США Дональд Трамп підтримує розбудову американської зовнішньої політики щодо Російської Федерації з позиції сили.

Додамо, що 30 квітня 2018 США підтвердили поставку в Україну протитанкових ракетних комплексів Javelin американського виробництва. Отримання Україною американського озброєння підтвердив і президент Петро Порошенко. Уже 22 травня в Україні відбулися пуски ракетних комплексів Javelin.