ua en ru

Україна отримає додатково 600 МВт потужності: відновлена лінія Харцизьк-Зоря

Повністю відновлена лінія електропередач Харцизьк-Зоря. Про це повідомив керівник групи контролю і координації відновлювальних робіт СЦКК Євген Корж, передає прес-служба Міноборони.

Це дозволить видавати в Об'єднану енергосистему України до 600 МВт потужностей, що виробляються Зуївській та Старобешівській ТЕС, пояснюють експерти.

"Частка електроенергії, яка виробляється генеруючими підприємствами Донбасу живить міста і села, підприємства в Харківській і Запорізькій областях. Для того щоб лінії електропередач і підстанції не виходили з ладу має відбуватися те, що енергетики називають "завантаженням". Тобто, вироблена електроенергія повинна вчасно віддаватися споживачам. Ми щодня робимо все можливе для забезпечення відновлювальних робіт. Це важливо для нашої економіки", - зазначив Євген Корж.

Однак мережевий оператор НЕК "Укренерго" поки не прийняв рішення про підключення даної лінії до енергосистеми України. Зазначимо, що включення лінії Харцизьк-Зоря означає відмову від імпорту електроенергії з Росії.

Нагадаємо, згідно з прогнозним балансом електроенергії ОЕС України від 19.10.2015 р. споживання електроенергії в Україні в листопаді на 10,4% нижче аналогічного періоду 2014 року, виробництво перевищить попит на 665 млн кВт/ч. При цьому документ передбачає також закупівлю електроенергії в Росії на рівні 400 млн кВт/год в листопаді.