ua en ru

Україна отримала можливість співпрацювати з Чехією щодо постачання зброї, - посол

Україна отримала можливість співпрацювати з Чехією щодо постачання зброї, - посол Фото: Радек Матула (npu.gov.ua)

Посол не володіє точною інформацією про запити України щодо окремих видів озброєння

Посол Чехії в Україні Радек Матула повідомив, що зараз існує можливість співпраці чеської і української влади в поставках деяких видів військової техніки в Україні на основі стандартного процесу експортного ліцензування. Про це посол заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

"До цих пір політика Чеської Республіки обмежувала таку можливість: з зими 2014 року діяла заборона на поставки військової техніки і матеріалів в Україну. Зараз ми робимо цю процедуру стандартною. Це означає, що для кожного випадку буде окремо розглядатися питання видачі ліцензії", - пояснив дипломат .

Матула підкреслив, що не володіє точною інформацією про запити України щодо окремих видів озброєння, але висловив упевненість, що ряд чеських виробників військової продукції вже контактує з українськими партнерами.

При цьому, за словами посла, на даний момент співпраця між міністерствами оборони Чехії та України зосереджена на таких сферах, як підготовка, навчання фахівців, обмін досвідом в сфері військової реформи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони США (Пентагон) попросило Білий дім надати високотехнологічне протитанкове озброєння Україні.