ua en ru

Україна отримала офіційне повідомлення про статус Януковича в РФ

Україна отримала офіційне повідомлення про статус Януковича в РФ Фото: Віктор Янукович

Віктор Янукович отримав притулок у Росії

Генеральна прокуратура України отримала офіційне повідомлення про статус екс-президента Віктора Януковича у Російській Федерації. Відповідний документ, копію якого має в своєму розпорядженні РБК-Україна, адвокат Януковича Віталій Сердюк направив у Генеральну прокуратуру разом із заявою про відмову прийняти підозру у державній зраді.

Згідно з документом, Віктор Янукович отримав свідоцтво про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації. Воно було видано екс-президенту УФМС Росії по Ростовській області 26 листопада 2015 року на один рік. Пізніше термін його дії був продовжений ще на рік - до листопада 2017 року.

Як зазначено у свідоцтві, Віктор Янукович поставлений на облік в Радянському районі Ростова-на-Дону.

"Свідоцтво про надання тимчасового притулку є документом, що посвідчує особу його власника та підтверджує законність перебування цієї особи на території Російської Федерації, - сказано в документі. - Особу, яка одержала притулок, не може бути повернуто проти її волі на територію держави своєї громадянської належності (свого колишнього звичайного місця проживання)".

Нагадаємо, захист екс-президента Віктора Януковича відмовилася приймати підозра у держзраді, оголошене генеральним прокурором Юрієм Луценком.