ua en ru

Україна отримала кредит на 331 млн доларів від Японії

Україна отримала кредит на 331 млн доларів від Японії Фото: Японія надала Україні кредит

Позика надана на 20 років, а гроші будуть зараховані до загального фонду держбюджету

Україна отримала 331 млн доларів від Японії в якості довгострокового пільгового позики в рамках спільного з "Світовим банком" проекту "Позика для політики розвитку - II" (DPL-II). Кредит був наданий через Японське агентство міжнародного співробітництва, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України (Мінфіну).

Гроші будуть зараховані до загального фонду державного бюджету, і, як повідомляє Мінфін, зможуть бути використані для фінансування пріоритетних потреб країни, в тому числі - соціальні виплати і ключові реформи.

У повідомленні говориться, що кредит надано на 20 років, пільговий період, під час якого Україні не буде проводити виплати, становить 6 років. Виплати будуть здійснюватися двічі на рік.

У повідомленні говориться, що умовою надання цього кредиту було виконання Україною 10 структурних реформ, у тому числі в таких напрямках, як ліквідація податкових "ям" шляхом впровадження електронної системи адміністрування ПДВ, реформування ринку газу, створення дієвих механізмів контролю ккак видатків бюджету, так і отримання доходів, для чого були розширені повноваження Рахункової палати України

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінфін не має наміру переглядати бюджет слідом за погіршенням прогнозу ВВП.