ua en ru

Україна підписала з МВФ лист про наміри, що наближає другий транш

Україна підписала з МВФ лист про наміри, що наближає другий транш Фото: Україна підписала з МВФ лист про наміри, що наближає другий транш

Україна і МВФ підписали лист про наміри за результатами першого перегляду програми фонду

Україна підписала меморандум про економічну і фінансову політику щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і очікує отримання чергового траншу 1,7 млрд доларів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра фінансів Артем Шевальов.

"Президент, Прем'єр-міністр, Міністр фінансів та Голова Національного банку України підписали Лист про наміри щодо Меморандуму про економічну та фінансову політику за результатами Першого перегляду Розширеної програми фінансування Міжнародного валютного фонду та направили його Директору-розпоряднику МВФ", - написав він.

Таким чином, за словами Шевальова, очікується, що Рада директорів Фонду вже найближчим часом зможе ухвалити рішення щодо виділення Україні наступного траншу за Програмою (близько 1.7 млрд.дол.), що повністю піде на зміцнення золотовалютних резервів НБУ.

Ukrainian authorities sign IMF EFF First Review Letter of Intent! Second tranche of the programme is just a Board...

Posted by Artem Shevalev on 21 липня 2015 р.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба (ДФС), Міністерство фінансів України і Міжнародний валютний фонд (МВФ) домовилися про створення незалежної групи для оцінки рівня зарплат.

Як повідомив голова ГФС Роман Насиров, Мінфін домовився з Міжнародним валютним фондом до кінця літа створити незалежну групу оцінки рівня заробітних плат.

"З Міністерством фінансів і МВФ ми домовилися і підписали план дій про те, щоб до 1 вересня цього року ми створимо незалежну групу оцінки рівня заробітних плат, які існують, та подавати пропозиції до бюджету наступного року. Я думаю, що ми знайдемо вже в цьому році як збільшити заробітну плату для працівників", - заявив Насиров.