ua en ru

Україна піднялася у світовому рейтингу швидкості інтернету

Україна піднялася у світовому рейтингу швидкості інтернету фото: інтернет (pixabay.com)

Україна піднялася на одну позицію і зайняла 39 місце в світовому рейтингу швидкості мобільного інтернету

Україна піднялася на одну позицію і зайняла 39 місце в світовому рейтингу за показниками фіксованого широкосмугового інтернету. Про це повідомляє сервіс Speedtest.

Однак у рейтингу швидкості мобільного інтернету ми опустилися на дві позиції і зайняли місце 109.

За даними сервісу Speedtest, середня швидкість українського мобільного інтернету при скачуванні складає 8,46 мегабіт в секунду , а при завантаженні - 2,39 мегабіт. За показниками широкосмугового інтернету, Україна посіла 39 місце зі швидкістю 34,2 мегабіт в секунду при скачуванні, а при завантаженні - 33,64 мегабіт.

Відмічено, що показники мобільного та фіксованого широкосмугового інтернету проаналізували в 122 країнах.

В категорії фіксованого широкосмугового інтернету лідерами є Сінгапур, Південна Корея, Гонконг, Ісландія і Румунія. А в категорії мобільного інтернету - Нідерланди, Норвегія, Угорщина, Сінгапур і Мальта.

Також по швидкості мобільного інтернету останні позиції зайняли Судан, Афганістан, Бангладеш, Коста-Ріка і Ірак. А в рейтингу швидкості фіксованого широкосмугового інтернету - Болівія, Алжир, Ліван, Лівія та Венесуела.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна посіла 64 місце за рівнем життя серед 128 країн світу за результатами глобального дослідження "Індекс соціального розвитку".